Overslaan en naar de inhoud gaan

Erfgoeddag 2024

Workshops en drukdemonstraties

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Ontdek het zelf tijdens drukdemonstraties en interactieve workshops.

zondag 21 april 2024 van 13:30 tot 16:30

Voor deze Erfgoeddag werkten verschillende kunstenaars een heel jaar rond het thema ‘thuis’. Wat betekent ‘thuis’ en ‘thuiskomen’? Hoe doe je dat als je onderweg bent of als je pas bent aangekomen op een nieuwe bestemming?  

De kunstenaars hebben diverse nationaliteiten, leeftijden interesses en verhalen. Ze zoeken naar een gemeenschappelijke taal en naar het gevoel om ergens bij te horen. Ze delen hun ervaringen in het museum met live performances. 

De drukker-uitgever Christoffel Plantijn is ooit zelf met zijn jonge gezin van Parijs naar Antwerpen verhuisd. Als meertalig nieuwkomer heeft hij zelf ervaren wat het betekent om elders een nieuw leven uit te bouwen en een nieuwe thuis te creëren.

Workshops en drukdemonstraties

Samen met curator Fareed Aziz kan je meedoen in het museum. Ideaal voor gezinnen met kinderen!

  • Maak samen met kunstenaars een echte thuis met een eigen gevouwen kartonnen huisje.
  • Kom kijken naar live drukdemonstraties: we drukken een gedicht over moedertaal. Je kan ook je eigen gedicht schrijven in een voorgedrukt sierkader.
  • Volg een tentoonstellingsparcous met oude en nieuwe verhalen over huis en thuis.

Stadscanvas is een project van FAMEUS met Atlas, dienst integratie en inburgering.  Ze werken samen aan FAMhuis als ontmoetingsplek en open atelier.

Niet onbelangrijk:
Museum Plantin-Moretus ligt tijdens Erfgoeddag nabij het parcours van de 10-miles. We blijven wel bereikbaar! Op www.slimnaarantwerpen.be stippel je de meest actuele route uit via de routeplanner en lees je de meest recente bereikbaarheidsinfo in en rond Antwerpen. Meer weten? Check ook het luik 'bereikbaarheid' op www.erfgoeddag.antwerpen.be.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief