Overslaan en naar de inhoud gaan
Mario Sarrechia op de huisklavecimbel

Michael Pye & Mario Sarrechia: muzikale vertelling

Antwerpen: muziek tijdens de gloriejaren

Tijdens Laus Polyphoniae onthult Michael Pye de beroemdste troef van het 16de-eeuwse Antwerpen: de muziek die overal weerklonk en de handelaren en drukkers die dat mogelijk maakten. Mario Sarrechia is zijn muzikale compagnon de route aan een Antwerps virginaal.

Historicus Michael Pye gooide hoge ogen met zijn laatste boek Antwerp: The glory years. Daarin schetst hij hoe Antwerpen in de 16de eeuw alle regels overtrad op economisch, religieus, seksueel en intellectueel vlak. Tijdens Laus Polyphoniae onthult Pye de beroemdste troef van de stad: de muziek die overal weerklonk en de handelaren en drukkers die dat mogelijk maakten. De verscheidenheid van de muziek komt daarbij aan bod: van schunnige liedjes over huiselijke stukken tot heilige motetten. Een uur lang neemt hij de luisteraars mee terug in de tijd, met klavierspeler Mario Sarrechia als zijn muzikale compagnon de route aan een Antwerps virginaal. U bevindt zich ook letterlijk in de tijd van toen: de schitterende ontvangstruimten van het prachtige woonhuis van Christoffel Plantijn vormen het ideale kader voor deze vertelling.

Michael Pye zal vertellen in het Engels.

 

Praktisch

  • 20 - 21 - 22 augustus 2023, de muzikale vertelling start telkens om 22.15 uur
  • een lezing met concert in het Groot Salon van het Museum Plantin-Moretus
  • prijs: €24 / €20
  • met je concertticket van Michael Pye & Mario Sarecchia kan je tot eind september het Museum Plantin-Moretus gratis bezoeken

Boek je ticket

 

Deze vertelling is een activiteit uit het rijke programma van het festival voor oude muziek Laus Polyphoniae 2023.
Ontdek het hele programma.

Een samenwerking met AMUZ

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief