Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondmasker geïnspireerd op houtblokkencollectie

Een hip mondmasker mag niet ontbreken nu veiligheid primeert en mondmasker dragen verplicht is tijdens een bezoek aan het museum. Het museum liet daarom herbruikbare mondmaskers maken geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken.

Koop je mondmasker online

Voor de creatie van dit comfortmasker deed het museum bewust beroep op kleine lokale ondernemers. Studio Anorak dook in de collectie houtblokken en ontwierp een prachtige stof. Nooomi's Smoelwerk verwerkte de unieke stof tot hippe comfortmaskers.  

Met dit initiatief zetten we het inspirerende karakter van onze collectie houtblokken in de kijker. De collectie is omvattend en erg divers. Wie op www.impressedbyplantin.be door de collectie scrollt, is meteen een paar uur zoet.

De comfortmaskers werden in eerste instantie gemaakt voor de medewerkers van het museum, maar we verkopen ook een klein aantal in de museumshop aan 14 euro.

De veiligheid van onze medewerkers voor en achter de schermen staat voorop. Een mondmasker is verplicht voor alle collega's in front office. Dat ze dan in stijl kunnen werken, is een leuke plus.

Iris Kockelbergh, directeur Museum Plantin-Moretus

Impressed by Plantin

Impressed by Plantin

collectie houtsneden online

Maar liefst 14.000 houtsneden telt de collectie van het Museum Plantin-Moretus. Stuk voor stuk staaltjes van echt vakmanschap, van meesterlijk in hout uitgesneden tekeningen. Je ontdekt ze hier in hoge resolutie. Om te bekijken, downloaden, inspireren en creëren. Be impressed!

Plantin in de etalage

Impressed by Plantin

De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus inspireert. Winkels en horeca rond het museum zetten de collectie in de kijker. Letterlijk dan. Geniet online van een sterk staaltje illustraties op hun etalage.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief