Overslaan en naar de inhoud gaan

Een boontje voor de tuinboon?

Haal je gratis zadenzakje af in het museum

De zadenbibs in Antwerpen ontwaken op 26 februari 2022 uit hun winterslaap. Om dit te vieren geven ze graag een gratis zadenzakje cadeau. Ook dit jaar zijn de zakjes versierd met een prachtige illustratie van één van onze houtblokken en je krijgt er een gedicht van Esohe Weyden bovenop.

Kweek deze sterke klimmer

Na het overweldigende succes van de ‘Witte Ster van Antwerpen’ van vorig jaar kan je in de zadenbibs én het museum zaden halen van de tuinboon ’ratio’. Een houtsnede van een tuinboonplant uit onze indrukwekkende collectie houtblokken siert de zadenzakjes. Ontdek deze en meer houtsneden op www.impressedbyplantin.be.

Dit jaar krijg je er gratis en voor niets ook een prachtig gedicht bij. Esohe Weyden schreef speciaal voor deze actie een poëtisch loflied op de tuinboon.

Kweek je eigen tuinboon en breng jouw zaden naar de zadenbib. Zo werk je mee aan de groei van de zadenbibs. 

Deze actie geldt zolang de voorraad strekt. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij. We hebben dit jaar wel meer zakjes voorzien.

Tuinboon of labboon [Vicia faba], houtblok [drukblok], 
collectie Museum Plantin-Moretus
download dit houtblok

 

Zadenbibs in Antwerpen

Een zadenbib wil de traditie van zaden kweken en delen in ere houden en een netwerk uitbouwen van tuiniers die hun kennis met elkaar delen. Je vindt een zadenbib in het EcoHuis (Borgerhout), Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, bibliotheken De Poort en De Vertellerij (Berchem), Driehoek (Ekeren), Permeke (Centrum), Luchtbal en Park (Merksem).

Lees meer over de zadenbib >

 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief