Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing: Regula Ysewijn over historisch gebak

zondag 28 december 2025 van 13:30 tot 14:30

De vrouwen uit de geschiedenis van het huis Plantijn-Moretus lieten enkele zoete recepten na in hun notitieboekjes. Regula Ysewijn dook in deze schrijfsels en vertelt ons meer over eten door de eeuwen heen, met een blik op andere handgeschreven recepten uit het verleden. Daarna smullen we samen van de 17de-eeuwse amandeltoertjes van Maria de Sweert, van wie je het handschrift kunt bewonderen in de tentoonstelling Vrouwenzaken/Zakenvrouwen.

Regula Ysewijn MBE is een internationaal gelauwerde culinair schrijver, fotograaf en auteur van zeven boeken, waaronder Pride and Pudding, Van scone tot teacake, Van wafel tot koek en Authentieke Belgische cafés. Ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en in de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Daarnaast werkt ze samen met musea aan culinaire projecten en geeft ze regelmatig lezingen. Ook is ze actief voor televisie in binnen- en buitenland en werkte ze mee aan boeken bij de historische tv-series Downton Abbey en Bridgerton.

 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief