Overslaan en naar de inhoud gaan
team

Organisatie

Christoffel Plantin bepaalde dat de Officina Plantiniana overging naar de meest competente kandidaat. De Moretussen kregen de leiding. Ze werkten negen generaties lang met kennis van zaken. Net als de medewerkers van het museum vandaag. Zij zorgen met trots voor het huis en de collectie. Maak kennis met hen en kijk even mee achter de schermen.

pancarte in het museum over de verkoop aan Stad Antwerpen

Missie en visie

Met dezelfde zorg en dynamiek als de familie Plantin en Moretus, beheren we dit huis en haar collectie voor toekomstige generaties. We ontwikkelen expertise door onderzoek, samenwerking en uitwisseling. Iedere medewerker is fier om hier te werken. En iedere bezoeker voelt zich hier welkom.

Wie is wie

Het Museum Plantin-Moretus heeft een veertigtal medewerkers. Zij zorgen voor de optimale werking van dit unieke werelderfgoed.

Unesco

Welgeteld één museum staat op de Unesco-lijst. Het Museum Plantin-Moretus. Dankzij de combinatie van een prestigieuze patriciërswoning, een eeuwenoud atelier en – al meer dan 125 jaar – een uitstekend museum. Plus een nagenoeg intact bedrijfsarchief dat teruggaat tot 1555.

Partners

Het Museum Plantin-Moretus is een huis van ontmoeting en samenwerking. Liefhebbers van boeken, typografie en historische huizen ontmoeten elkaar hier. Met andere instellingen wordt expertise gedeeld en worden samenwerkingsverbanden aangegaan.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief