Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Sigrid Spinnox

Plan je bezoek

Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om je museumbezoek te plannen, vind je hier.

Plan je bezoek

Museum Plantin-Moretus weer open

Praktische info

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Wegwijs in het museum

Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.

Tentoonstellingen en activiteiten

bezoekers aan het raam van de leeszaal

Kalender

Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.

Tijdelijke tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen van het Museum belichten telkens andere thema’s. Specifieke aspecten van het huis, de familie Plantin-Moretus, de productie van de Officina Plantiniana, ... U komt er telkens meer over te weten.

Cultuurweekend 2022

Cultuurweekend 2022

    zaterdag 27 augustus 2022 tot zondag 28 augustus 2022 van 10:00 tot 17:00

Tijdens het Cultuurweekend proef je in het Museum Plantin-Moretus van alles wat het museum het komende culturele jaar te bieden heeft.

Schatten van Vlieg | zintuigenspeurtocht

    vrijdag 1 juli 2022 tot woensdag 31 augustus 2022 van 10:00 tot 17:00

Kom tijdens de zomervakantie met je familie naar het Museum Plantin-Moretus en speur met je zintuigen naar de schat van Vlieg.

Bezoek het museum

wachtrij voor het museum

Met een groep naar het museum

Rondleidingen, creatieve ateliers, drukdemonstraties en dagprogramma's: kom met je groep naar het museum en maak het bezoek levendiger of gevarieerder dankzij ons aanbod voor groepen.

Met de klas naar het museum

Actieve, speelse, leerzame rondleidingen ... Creatieve ateliers rond boeken en drukken... Activiteiten voor klein en groot. Ontdek ons scholenaanbod.

foto: Ans Brys

Kinderen en families in het museum

Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga met een opdrachtenboekje op weg door het museum. Voor elk wat wils.

Leeszaal open op afspraak

Leeszaal

In onze leeszaal raadpleeg u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen. Reserveer wel even op voorhand een plaats.

Digitale dienstverlening

Met eenvoudige onderzoeksvragen helpen we je zoveel mogelijk verder via mail .

In de kijker

Museum Plantin-Moretus: Museumshop

Museumshop

Haal het museum in huis

Zoek je een origineel cadeau of gewoon een leuk aandenken aan je bezoek? Loop eens door onze museumshop.

Het Museum Plantin-Moretus bij je thuis

Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.

Wat vind je van ons?

We hechten belang aan jouw mening!

We willen graag weten waar we het goed doen, waar we kunnen verbeteren en hoe we jouw museumervaring zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Help je ons door deze enquête in te vullen?

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief