Overslaan en naar de inhoud gaan
boek 'Manuscripten uit het Museum Plantin-Moretus' foto: Ans Brys

Publicaties

In tentoonstellingen ontdekt u telkens een ander deel van de collectie. En daarvan maken tentoonstellingscatalogi dan weer voor u de ideale selectie. Ze belichten voor u het mooiste en meest interessante wat tentoonstellingen te bieden hebben, in beeld en woord. Schaf de catalogi aan, en verzamel zo het mooiste uit de collectie.

Catalogus 'From Scribble to Cartoon'

Drawings from Bruegel to Rubens

Deze catalogus spitst zich toe op de 80 meest uitzonderlijke tekeningen uit de Zuidelijke Nederlanden van de 16e en 17e eeuw en schept nieuw licht op het boeiende verhaal van hoe en waarom tekeningen werden gemaakt en gebruikt.

Boekje 'Van crabbelinge tot carton'

In dit boekje bij de tentoonstelling 'Van crabbelinge tot carton. Tekeningen van Bruegel tot Rubens' kijkt de lezer mee over de schouders van meestertekenaars uit de zestiende en zeventiende eeuw tijdens het creatieproces van de 40 allerbeste tekeningen uit de tentoonstelling 'Van crabbelinge tot carton. Tekeningen van Bruegel tot Rubens'.

Boek 'Op reis met Plantijn. Onderweg in de 16de eeuw'

Een publieksboek bij de expo

Het boek ‘Op reis met Plantijn. Onderweg in de 16de eeuw’ schetst een fascinerend beeld van reizen in een andere tijd, zonder Google Maps en Tripadvisor. Met een beurs vol Stuivers, Talers en Penningen. Over zandwegen en verraderlijke rivieren. Met paard en kar of per trekschuit. Slow travel, all the way.

Nieuwe publicatie met de brieven van Christoffel Plantijn

In de 16de eeuw was Antwerpen een belangrijk humanistisch centrum. De ideale omgeving voor boekbinder-drukker en eersteklas netwerker Christoffel Plantijn. Via brieven hield hij contact met figuren zoals de geleerde Justus Lipsius en de kaartenmaker Abraham Ortelius.

De Boekenwereld - special: 500 jaar Plantin

De wereld van Plantin

In deze speciale editie van De Boekenwereld werken vier Antwerpse partners samen. Het Letterenhuis, de Antwerpse Universiteitsbibliotheek, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Museum Plantin-Moretus brengen naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin hulde aan deze bijzondere ondernemer.

Catalogus 'Grotesken'

De betoverende fantasiewereld van de grotesken ontwikkelde zich eeuwen geleden in de Zuidelijke Nederlanden en inspireerde sindsdien vele kunstenaars. Enkele fragmenten uit de catalogus ...

bezoekersgids

Laat je leiden door de bezoekersgids

De bezoekersgids leidt je door het museum en geeft je meer achtergrondinformatie. Heb je wat minder tijd? Gebruik dan enkel de wikkel van het boek en ontdek in een uur de hoogtepunten van het museum.

De droom van Christoffel

Maak kennis met Christoffel Plantin en het Museum Plantin-Moretus met dit verhaal in poëtische en eenvoudige taal.

boek 'de ziel van de meester'

Catalogus ‘De Ziel van de Meester’

Antwerpse tekeningen, van Rubens tot Panamarenko

Verstoppen? Lukt overal, maar niet in tekeningen. In tekeningen geeft de kunstenaar zijn ziel bloot. ‘De ziel van de Meester’ presenteert een aantal topstukken uit de collectie van het Prentenkabinet. Het laat u volop genieten van de kunst van het tekenen.

boek 'Antwerpen verbeeld'

Catalogus ‘Antwerpen verbeeld’

In ‘Antwerpen verbeeld’ vind je een keur van dertig belangrijke kaarten en stadsgezichten uit de periode tussen 1520 en 1610. De catalogus biedt een majestueus portret van de stad.

boek 'Manuscripten uit het Museum Plantin-Moretus'

Catalogus ‘Manuscripten uit het Museum Plantin-Moretus’

Achter élk manuscript schuilt een verhaal. In de inleiding van de catalogus bij de expo 'Magnifieke Middeleeuwen’, onthult Dirk Imhof, conservator oude drukken, waarom de Officina Plantiniana haar manuscripten aanschafte.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief