Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Sigrid Spinnox

Secundair Onderwijs

Interactieve rondleidingen, creatieve workshops of een dagprogramma. Welk vak u ook geeft, in welke school u ook staat ... U vindt in ons aanbod zeker een uitstap op maat van uw klas. Een toolbox vol educatieve tips en tricks helpt je op weg.

Onze drukker aan het werk - drukdemonstratie

voor groepen, families en scholen

Wil je weten hoe het er aan toe ging in de oude drukkerij Officina Plantiniana? Tijdens een drukdemonstratie kom je alles te weten over drukken met loden letters.

De droom van Christoffel

Maak kennis met Christoffel Plantin en het Museum Plantin-Moretus met dit verhaal in po√ętische en eenvoudige taal.

foto: Noortje Palmers

Schoolbezoek zonder gids

Reserveren en goed om weten

Alle bezoekers willen het museum in optimale omstandigheden bezoeken. Terecht. Daarom reserveren groepen en scholen vooraf. Zo kunnen we de groepsbezoeken beter op elkaar afstemmen.

Vragen staat vrij ... ons aanbod op maat!

Heb je een groep of klas met bijzondere vragen? Heb je een speciaal verzoek of ben je bezig met een project? We maken graag een aangepast programma voor je, op maat van je groep.

talenhoofd, woordenwolk

Woordenwolk / Luisterogen

rondleiding voor jongeren en volwassenen die Nederlands leren

Met deze kaartenset ontdekken laaggeletterde jongeren en volwassenen het museum en haar rijke collecties. Tegelijk leren zij nieuwe Nederlandse woorden.

foto: Ans Brys

Toolbox voor leerkrachten

De toolbox voor leerkrachten biedt alles wat creatieve, intelligente, moeilijke, praatgrage en drukke leerlingen boeit. Hier vindt u alles om uw bezoek voor te bereiden en een uitstap op maat van uw leerlingen te maken.

Daguitstap Antwerpen

Maak er een dagje Antwerpen van. Combineer je bezoek aan het museum met een bezoek aan de bibliotheek, het theater of de kathedraal. De opties zijn legio. Hieronder een selectie.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief