Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporen in de stad

De familie Plantin – Moretus liet vele sporen na in de stad Antwerpen en de districten. Christoffel Plantin werd er na zijn overlijden begraven in de kathedraal. Je kan er nog steeds het schilderij zien met Christoffel Plantin, zijn echtgenote Jeanne Rivière en hun kinderen. Maar ook elders in de stad is de naam Plantin-Moretus terug te vinden. Verschillende straten kregen de naam van telgen van het geslacht Moretus. En het liedje van de Ekerse harmonie Labore et Constantia is nog lang niet uitgezongen...

Het stadspark

In de buurt van het Stadspark leiden veel sporen naar de familie Moretus. Deze buurt ontstond rond 1870. De stad kocht er veel gronden over van de familie Moretus-Della Faille. Het huidige politiekantoor, de Plantin en Moretuslei, metro Plantin: ze zijn allemaal gelinkt aan de familie.

Ontdek Moretus in Ekeren

Hou jij van geschiedenis én van wandelen? Dan is de brochure 'Ontdek Moretus in Ekeren' echt jouw ding! Lees hier meer over hoe je een exemplaar te pakken krijgt.

Make-over premetrostation Plantin

30.06.2015 | In 2015 kreeg één perron van het metrostation Plantin een make-over. Het ontwerpbureau Enthoven haalde hiervoor inspiratie uit het prentenkabinet van het museum.

bestickering op ramen zwembad Plantin Moretus

Vissen in zwembad Plantin Moretus

Waarom zijn er vissen uit de collectie van Museum Plantin-Moretus te vinden in het zwembad van Borgerhout?

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief