Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Victoriano Moreno

Tijdelijke tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen van het museum belichten telkens andere thema’s. Specifieke aspecten van het huis, de familie Plantin-Moretus, de productie van de Officina Plantiniana, ... U komt er telkens meer over te weten.

Nu te zien

Philip Aguirre y Otegui | L'invitation au voyage

    vrijdag 28 oktober 2022 tot zondag 19 februari 2023 van 10:00 tot 17:00

WEGENS SUCCES VERLENGD | Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werk aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

Finis Terrae

Het einde. Een begin.
    donderdag 17 november 2022 tot zondag 26 februari 2023 van 10:00 tot 17:00

Vijf jaar na de succesvolle tentoonstelling 'Ecce Homo', organiseert Galerie Geukens & De Vil opnieuw een grootschalige kunstwandeling in Antwerpen, rond één universeel thema: onze planeet.

Wordt verwacht

Van crabbelinge tot carton

Tekeningen van Bruegel tot Rubens uit Vlaamse collecties
    vrijdag 17 november 2023 tot zondag 18 februari 2024 van 10:00 tot 17:00

Met deze tentoonstelling toont het Museum Plantin-Moretus de 80 mooiste oude tekeningen uit Vlaamse collecties. Het geheel vormt een verbluffend én representatief overzicht van de tekenkunst in onze contreien in de 16de en 17de eeuw.

Altijd wat te beleven. In het museum én online

Onze drukker aan het werk

Kalender

Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.

Het Museum Plantin-Moretus bij je thuis

Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.

Ook interessant

man kijkt naar Bononiensiskaart

Voorbije tentoonstellingen

Hieronder een overzicht van de voorbije tentoonstellingen.

Online tentoonstellingen

Tentoonstellingen belichten een specifiek aspect van de collectie. Hieronder vindt u een overzicht van de online expo's.

Bekijk ook

Museum Plantin-Moretus weer open

Plan je bezoek aan het museum

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief