Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Victoriano Moreno

Tijdelijke tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen van het museum belichten telkens andere thema’s. Specifieke aspecten van het huis, de familie Plantin-Moretus, de productie van de Officina Plantiniana, ... U komt er telkens meer over te weten.

Wordt verwacht

Philip Aguirre y Otegui | L'invitation au voyage

    vrijdag 28 oktober 2022 tot zondag 29 januari 2023 van 10:00 tot 17:00

Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werk en tekeningen aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

Finis Terrae

Het einde een begin
    donderdag 17 november 2022 tot zondag 26 februari 2023 van 10:00 tot 17:00

Vijf jaar na het succesvolle project 'Ecce Homo', organiseren Yasmine Geukens & Marie-Paule De Vil van galerie Geukens & De Vil in samenwerking met Eric Rinckhout & Lien Craps voor de tweede keer een grootschalige groepstentoonstelling op verschillende locaties in Antwerpen.

Altijd wat te beleven. In het museum én online

bezoekers aan het raam van de leeszaal

Kalender

Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.

Het Museum Plantin-Moretus bij je thuis

Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.

Ook interessant

man kijkt naar Bononiensiskaart

Voorbije tentoonstellingen

Hieronder een overzicht van de voorbije tentoonstellingen.

Online tentoonstellingen

Tentoonstellingen belichten een specifiek aspect van de collectie. Hieronder vindt u een overzicht van de online expo's.

Bekijk ook

Museum Plantin-Moretus weer open

Plan je bezoek aan het museum

Praktische informatie in verband met openingstijden, ticketverkoop, tijdsblokken, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief