Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Ans Brys

Daguitstap Antwerpen

Maak er een dagje Antwerpen van. Combineer je bezoek aan het museum met een bezoek aan de bibliotheek, het theater of de kathedraal. De opties zijn legio. Hieronder een selectie.

Een bezoek aan het Museum Plantin-Moretus is dankzij zijn ligging in het midden van de stad ideaal om te combineren met een andere uitstap.

Bibliotheek

Na het zien van al die oude boeken zal het kriebelen om zelf te lezen. Hoofdbibliotheek Permeke heeft een grote kinder- en jeugdafdeling en biedt bovendien speciale activiteiten voor kinderen zoals een enthousiaste voorleessessie. De kennis die de leerlingen in het Museum Plantin-Moretus hebben opgedaan, kunnen ze hier tonen! De bibliotheek kan ook een goede opwarmer zijn voor het museumbezoek.

Kathedraal

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de Antwerpse trots. In de tijd van Christoffel Plantin brak er een grote brand uit in het gebouw die veel verwoestte. Na een uitstap naar het Museum Plantin-Moretus in de voormiddag is een bezoek aan de kathedraal een mooie afsluiter. De rondleidingen gaan over de geschiedenis en de mensen van de kathedraal. Er is een opdracht uitgewerkt over Plantin en de Kathedraal:

Theater

In Antwerpen is er een enorm theateraanbod voor jong en oud. Zo ligt HETPALEIS op een kwartier van het Museum Plantin-Moretus. Hier worden geregeld schoolvoorstellingen gespeeld. Na een actief bezoek aan het museum kunnen de leerlingen neervleien in de zachte theaterzetels en genieten van een toneelvertoning.

Meer

Ga eens kijken op Klasopstap of Cultuurkuur.

  • Op Cultuurkuur vind je allerlei culturele uitstappen in heel Vlaanderen. Ze bieden ook projecten aan die naar de school komen.
  • Klasopstap is een handig hulpmiddel om activiteiten in Antwerpen te vinden, van een zoobezoekje tot een sportieve uitstap. Voor elk wat wils dus!

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief