Overslaan en naar de inhoud gaan

De droom van Christoffel

Maak kennis met Christoffel Plantin en het Museum Plantin-Moretus met dit verhaal in poëtische en eenvoudige taal.

Het boek

'De droom van Christoffel' is de start van een bewuste keuze om ook bezoekers voor wie letters en lezen elke dag een uitdaging vormen, de komende maanden en jaren te laten kennismaken met Christoffel Plantin en het Museum Plantin-Moretus.

Het werd een fris verhaal in poëtische en eenvoudige taal, specifiek voor lezers die starten met lezen: jongeren en volwassenen die Nederlands leren, jongeren uit OKAN- en BSO-klassen, volwassenen die beter leren lezen en schrijven.

De bijzondere combinatie van foto's van topfotograaf Jimmy Kets met de toegankelijke teksten van Ilona Plichart vertellen over Salwa. Deze jonge vrouw is geboeid door letters en mooie krullen, en vindt inspiratie in leven en werk van Christoffel Plantin.

SamenLezen

Verschillende OKAN klassen zouden tijdens Jeugdboekenmaand 2020 naar het museum komen om samen te lezen in De droom van Christoffel. COVID-19 gooide roet in het eten. Omdat je ook virtueel kan SamenLezen zetten we het materiaal dat we wilden gebruiken online.

Met SamenLezen willen we literatuur, mooie teksten en gedichten uit de les-e n leercontext halen en de focus leggen op leesplezier. Zie dit materiaal dus niet als een lesmap.

Onze suggestie

Lees de tekst De droom van Christoffel voor (bv via videobellen) Gebruik de pauzes en vragen uit de 'begeleidende tekst voor de leerkracht'. Het gedicht lees je best twee keer.

Materiaal voor leerkracht of SamenLeesbegeleider

Materiaal voor leerling of deelnemer

Of gebruik het materiaal zoals je zelf wil. Laat je ons weten of het lukt, of hoe je dit materiaal eventueel hebt gebruikt? 

Voor al je vragen kan je terecht bij info@samenlezen.be.

 

Het boek De droom van Christoffel is ook te koop in onze museumshop.

 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief