Overslaan en naar de inhoud gaan

Denken door maken

Vanaf 2020 kunnen de cliënten van de HerstelAcademie SaRA bij ons terecht om hun onderbewuste inzichten te drukken in een boekje, dat ze zelf hebben gemaakt.

23.07.2019

Na Kleine documenten, grote verhalen in het Letterenhuis en Een goed bewaard geheim in het ADVN is dit de derde locatie in Antwerpen waar, met ondersteuning van HerstelAcademieSaRA en Iedereen Leest, een reeks van zes sessies wordt georganiseerd. Het traject kadert in een reeks piloottrajecten van FARO rond erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn.

Van schrijven naar maken

De grandeur van het Museum Plantin-Moretus, de uitzonderlijke verhalen en de groene binnenplaats vormen een inspirerend kader om mense te helpen tijdens hun psychisch herstelproces. De cliënten van de HerstelAcademieSaRA starten de sessiereeks met de methodiek van intuïtief schrijven. Ze zoeken een inspirerende plek, in het museum of elders in de stad, waar ze geïnspireerd door de omgeving volledig vanuit hun gevoel neerschrijven wat in hen opkomt. Daarmee laten ze hun interne criticus achter, maken ze contact met hun innerlijke kracht en energie, en komen ze in actie.

Uit de inzichten en waarden die ze op papier hebben gezet halen ze enkele kernwoorden en -zinnen. In het atelier van Plantin-Moretus zetten ze die woorden en zinnen zelf in drukletters, en drukken ze daarna in een boekje. Een object van waarde.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief