Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit was het openingsweekend

Op 30 september heropende Museum Plantin-Moretus na een grondige renovatie. Niet onopgemerkt, maar met luide trom en drie dagen feest.

Met velen waren jullie, dat eerste weekend van oktober. Allemaal benieuwd naar het nieuwe museum of helemaal klaar voor een workshop, demonstratie, theatervoorstelling, concert of lezing. We ontvingen tijdens het feestweekend 10.000 bezoekers. Daarvan namen er 1250 volwassenen en kinderen deel aan één van de vele activiteiten in en rond het museum.

Grote publiekstrekkers waren 'De Letterzetter', een monoloog van Michaël De Cock door Karel Vingerhoets en de lezingen in de nieuwe leeszaal. Je kon er kennis maken met het nieuwe Prentenkabinet en boekenkabinet, luisteren naar letterontwerper Jo De Baerdemaeker of opvallende weetjes opvangen van onze archivaris. Ook de rondleidingen in het nieuwe depot werden meer dan gesmaakt.

In het museum kon je het hele weekend lang genieten van muziek in kleine en grote bezetting, in kleine en grote kamers.

De Kleine Expeditie met hun verhalenveilingen, de immense drukpers van Raphaël August Opstaele, de concerten en de videomapping op de gevel van het museum lokten veel kijklustigen naar de Vrijdagmarkt.

Kortom, er werd geluisterd, gezongen, gekeken en ontdekt, maar jullie wisten ons vooral te verblijden met de vele hartverwarmende en enthousiaste reacties.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief