Overslaan en naar de inhoud gaan

Hemd met koffervis #impressedbyplantin

door Odette Peterink

Christoffel Plantin wordt 500 jaar in 2020 en dat gingen we normaalgezien groots vieren in maart. Helaas, het coronavirus stak er een stokje voor. Onze publieksmedewerkers Odette Peterink was er nochtans helemaal klaar voor, mét aangepaste outfit.

Werkproces en resultaat

Ik printte de vis op A3 formaat en plakte het papier op een lichtbak. Dan tekende ik de vis over op het hemd, een beetje vereenvoudigend, met een blauwe textielstift. Gestreken om te fixeren, dan in een vrije steek met borduurzijde ingeborduurd. 

Upcycling, altijd interessant! Een oud hemd kreeg een koffervis als decoratie, in het blauw van de zee en de jeans.

Inspiratie

Geïnspireerd op dit houtblok van de koffervis.

Over de maker Odette Peterink

Als publieksmedewerker van het museum ontdekte ik in 2007 de houtblokkencollectie in het kader van de Wonderlycke Dieren tentoonstelling. Vol enthousiasme ging ik samen met mijn kinderen, die toen op de lagere school zaten, met de afbeeldingen aan de slag. Het doel was om kijk-, denk- en doe opdrachten te maken. Nu, vele jaren later, ben ik blij met de mogelijkheid om veel gerichter afbeeldingen te zoeken. Naar aanleiding van het verjaardagsfeest van Plantin (dat helaas in het water viel) was ik op zoek naar een functionele en toch originele outfit. Als duiker en waterliefhebber vond ik inspiratie bij de vele vissen in de collectie. 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief