Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercator: reizen in het onbekende

Deze tentoonstelling focuste op de boeiende wisselwerking tussen het reisgedrag in de 16e en 17e eeuw, en de ontwikkeling van de cartografie. Met reisverslagen, boeken, brieven, kaarten en atlassen, meetinstrumenten en prenten. Met de tentoonstelling werd ook de vijfhonderdste verjaardag van cartograaf Gerard Mercator (1512-1594) herdacht.

Het wereldbeeld van de Europeaan werd in de 16e  en 17e eeuw aanzienlijk uitgebreid, een nieuwe wereld ging open. Ontdekkingsreizigers, handelaars en diplomaten schreven hun reiservaringen neer in dagboeken en verslagen. De reisverhalen vormden een belangrijke bron van informatie voor de cartografie, die explosief groeide.

Deze tentoonstelling bracht de boeiende wisselwerking tussen het reisgedrag en de ontwikkeling van de cartografie in kaart. Met reisverslagen, boeken, brieven, kaarten en atlassen, meetinstrumenten en prenten.

Met deze tentoonstelling werd de vijfhonderdste verjaardag van cartograaf Gerard Mercator (1512-1594) herdacht. Het museum bezit zijn enige kaart van Vlaanderen, een topstuk!

 

25.03.2012 – 17.06.2012

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief