Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze schenkers

Het Museum Plantin-Moretus leunt op de continue generositeit van schenkers en dankt alle schenkers - ook alle private schenkers die anoniem wensen te blijven - voor de vrijgevige steun of voor het ter beschikking stellen van belangrijke collectiestukken. Maak kennis met enkele recente schenkers.

Nadine Baudriller

In juli 2022 overhandigde Nadine Baudriller- een nazaat van Edward Moretus - het ‘Portret van Edward Moretus als jongeling’ aan het Museum Plantin-Moretus. 

Lees meer >>

 

Rudolf Broulim

Heel zijn leven specialiseerde kunstenaar- meesterdrukker Rudolf Broulim zich in druktechnieken en lithografie. Hij schenkt een selectie van 39 lithografieën aan het Prentenkabinet.

Lees meer >>

 

Els Vos

Grafisch kunstenaar Els Vos schenkt een selectie van 49 etsen aan het Prentenkabinet. De schenking geeft een goed beeld van Vos' artistieke evolutie tijdens haar eerste 20 jaar als kunstenaar.

Lees meer >>

 

Leo Van Cleemput

Leo Van Cleemput vond in de nagelaten collectie van zijn vader en Antwerps kapitein-instructeur Fernand een prachtig oud instructieboek over zeevaarttechnieken uit 1609. Hij schonk het aan het museum in 2023.

Lees meer >>

 

Hendrik Vervliet

Na zijn dood in augustus 2020 kreeg het Museum Plantin-Moretus de hele huisbibliotheek van Hendrik Vervliet, een van de autoriteiten van oude typografie en ooit nog adjunct-conservator van het Museum Plantin-Moretus. 

Lees meer >>

 

Familie Moretus

Nakomelingen van de familie Moretus schonken onlangs een merkwaardig familiestuk, vermoedelijk een soort ceremoniële brits.

Lees meer >>

 

Narcisse Tordoir

Belgisch kunstenaar Narcisse Tordoir schenkt vier tekeningen uit de reeks 'The Pink Spy' in 2014.

Lees meer >>

 

Galeriehouder Adriaan Raemdonck

Adriaan Raemdonck, galeriehouder van galerie 'De Zwarte Panter' schenkt het museum 23 originele koperplaten van kunstenaar Jan Cox in 2003.

Lees meer >>

 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief