Overslaan en naar de inhoud gaan
man kijkt naar Bononiensiskaart foto: Ans Brys

Onze sponsors

Het Museum Plantin-Moretus werd geopend als stedelijk museum van de stad Antwerpen in 1877. Doorheen al deze jaren kon het museum rekenen op de belangrijke steun van partners. Mede dankzij hun financiële en materiële inbreng kan het Museum Plantin-Moretus in zijn werking blijven bestaan. Maak kennis met onze recente sponsors.

ExxonMobil

Urbs Antwerpia

De kaart geeft een uniek zicht op de metropool Antwerpen op het hoogtepunt van haar economische macht in de 16de eeuw. De net voltooide stadsomwalling, het stadhuis, de nieuwe beurs, het Hessenhuis en de Nieuwstad met het Hanzehuis ... Het is een visuele getuige van de toenmalige Antwerpse expansie. Ook op artistiek vlak heeft dit plan een bijzondere waarde als monumentale ingekleurde houtsnede. Voor het drukken van dit plan zorgde de Antwerpse drukker Gillis Coppens van Diest in september 1565. Sinds 2011 is de kaart opgenomen in de topstukkenlijst.

 

Digitalisering van Urbs Antwerpia

Blootstelling aan het licht bracht de kaart 'Urbs Antwerpia' in gevaar. Dankzij de sponsoring van ExxonMobil kunnen bezoekers het unieke stadsplan nu digitaal bewonderen. De originele kaart van Virgilius Bononiensis verdween in het depot waar het in optimale klimatologische omstandigheden kan worden bewaard.

 

Het engagement van ExxonMobil

ExxonMobil is een internationale olieproducent, betrokken bij de productie van olie en aardgas. Daarnaast beschikt deze oliemaatschappij over raffinaderijen en chemie-activiteiten.
Overal waar ExxonMobil actief is, wil de onderneming bijdragen aan het welzijn van de regio. Naast aandacht voor veiligheid en milieu, toont het bedrijf zijn betrokkenheid door het steunen van verschillende maatschappelijke projecten.

 

Niko Group

Niko Group (Belgisch familiebedrijf opgericht in 1919) biedt producten en oplossingen aan voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering.
Niko Group draagt bij aan de nieuwe leeszaal in het Museum Plantin-Moretus met de sponsoring van nieuwe stoelen.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief