Overslaan en naar de inhoud gaan
Beeld uit het atelier van Philip Aguirre y Otegui foto: LUCID

Randprogramma bij de expo van Philip Aguirre y Otegui

Kunstenaar Philip Aguirre y Otegui nodigt je deze herfst en winter uit voor rondleidingen, een workshop en een lezing.

Rondleidingen door de kunstenaar

Kunstenaar Philip Aguirre y Otegui leidt je rond door zijn tentoonstelling L'invitation au voyage. Het thema “reizen” staat centraal. In de expo worden tekeningen en grafiek, maar ook sculpturen getoond. Samen vormen ze een wereld. Aguirre vertelt je over die wereld, legt verbanden tussen tekeningen en beelden en verklaart hoe ze ontstaan zijn.

Tijdens de rondleiding bezoek je de expozalen van L'invitation au voyage. Je ticket is de hele dag geldig voor een bezoek aan de rest van het museum.

Wie? Rondleiding voor volwassenen, maximum 15 personen per rondleiding
Waar? Exporuimte. Verzamelen aan de balie van het museum.
Wanneer? Zondag 13 november, 11 december en 15 januari van 14 tot 15.30 uur
Prijs? Toegangsticket tot het museum + 5 euro. Je koopt ze meteen samen via de link hieronder.

Alle rondleidingen zijn volzet.

Rondleiding en workshop
(in het kader van Kunstendag voor Kinderen)

Samen met kunstenaar Philip Aguirre bezoek je het museum en zijn tentoonstelling met speciale aandacht voor hoe de wereld in kaart wordt gebracht. Cartografie, utopische wereldbeelden, … komen al babbelend aan bod. Daarna steek je de handen uit de mouwen en maak je al tekenend, stempelend, klevend, … een kaart van jouw ideale wereld.

Wie? Families met kinderen vanaf 8 jaar. Ouders mogen, maar moeten hun kind(eren) niet begeleiden tijdens de activiteit. Per kind kan maximum 1 ouder aansluiten.
Waar? Exporuimte en Printlab. Verzamelen aan de balie van het museum.
Wanneer? Zondag 20 november van 14 tot 16 uur, tijdens Kunstendag voor Kinderen

De rondleiding en workshop zijn volzet.

Warme winterlezing 'ik teken dus ik ben'

Voor kunstenaar Philip Aguirre y Otegui begint alles bij tekenen. Hij vertelt over de tekeningen en grafiek die voor hemzelf sleutelwerken zijn om zijn oeuvre te kunnen begrijpen. Van daaruit legt hij de link naar zijn sculpturale werk. Er wordt voldoende ruimte voorzien voor dialoog met het publiek. Na afloop drinken jullie samen een beker warme chocolademelk.

Wie? Iedereen
Waar? Leeszaal. Verzamelen aan de balie van het museum.
Wanneer? Zaterdag 10 december van 11 tot 12.30 uur
Prijs? Een toegangsticket tot het museum + 5 euro. Je koopt ze meteen samen via de link hieronder.

Inschrijven?
Boek je ticket >>

Rondleidingen door een gids

Een gids leidt je rond door de tentoonstelling L'invitation au voyage van Philip Aguirre y Otegui. De kunstenaar is vooral bekend om zijn sculpturen, installaties en monumentale werken in de openbare ruimte. Zijn uitgebreide oeuvre van tekeningen en grafische werken is veel minder bekend. Samen met de gids dwaal je rond in een soort kunstenkabinet.

Wie? Rondleiding voor volwassenen, maximum 15 personen per rondleiding
Waar? Exporuimtes. Verzamelen aan de balie van het museum.
Wanneer? Tijdstip door jezelf te kiezen binnen de openingsuren van het museum. De rondleiding duurt 1,5 uur.
Prijs? 115 euro voor de gids + toegangsticket voor het museum

Gids boeken?

Bij de expo

Philip Aguirre y Otegui | L'invitation au voyage

vrijdag 28 oktober 2022 tot zondag 29 januari 2023 van 10:00 tot 17:00

Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werk aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

Tekeningen van Philip Aguirre y Otegui

Philip Aguirre y Otegui exposeert en schenkt grafisch werk

Vanaf eind oktober toont Philip Aguirre y Otegui zijn grafisch werk en tekeningen in het Museum Plantin-Moretus. We spraken hem toen hij volop bezig was een selectie te maken voor onze expo.

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief