Overslaan en naar de inhoud gaan

SHARP Conference “Religions of the Book”

Het jaarlijkse congres van de Society for the History of Authorship, Reading and Publishing – kortweg SHARP – vond in september 2014 plaats in Antwerpen. Als partner was het Museum Plantin-Moretus sterk betrokken bij de organisatie van dit grootschalige congres over boekgeschiedenis.

SHARP Conference “Religions of the Book”, Antwerpen, 17-20 september 2014

Het jaarlijkse congres van de Society for the History of Authorship, Reading and Publishing (kortweg SHARP) vond in september 2014 in Antwerpen plaats. Het Museum Plantin-Moretus was als partner sterk betrokken bij de organisatie van dit grootschalige congres over boekgeschiedenis. Bijna 250 sprekers uit 29 verschillende landen spraken er over het thema “religies van het boek”. Een zevental sprekers presenteerden hun onderzoek op basis van het Plantijns archief, waaronder conservator Dirk Imhof. Er was zelfs een volledige sessie gewijd aan het thema “Plantin and Religion”. Op zaterdag 20 september werd het congres door de deelnemers in stijl afgesloten met een Closing Reception in het Museum Plantin-Moretus.

 

Summer School

Nog vóór het congres organiseerde het Museum samen met andere Antwerpse partners de “Antwerp Summer School: Books and Culture - Religions of the Book”. De tweede dag van de Summer School vond volledig plaats in het Museum Plantin-Moretus. De ca. 25 deelnemers kregen lezingen van dr.Karen Bowen over “The illustration of religious texts at the Plantin-Moretus Press” en van dr. Dirk Imhof over “The Plantin Press: the case of Johannes David”. François Gyselinck gaf druk- en lettergietdemonstraties. Ook een geleid bezoek aan de tentoonstelling over de Biblia regia van Balthasar Moretus stond op het programma.

 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief