Overslaan en naar de inhoud gaan
grafiek foto: stad Oudenaarde

Zaterdag 27 augustus

Cultuurweekend 2022

Tijdens het Cultuurweekend (27-28 augustus) proef je in het Museum Plantin-Moretus van alles wat het museum het komende culturele jaar te bieden heeft.

Demonstratie boekbinden

boekbinden

Boekbinden was vroeger een job apart. In de boekenwinkel kocht je enkel de gedrukte bladzijden. Daarna liet je je boek inbinden bij de boekbinder. Zo bepaalde je zelf hoe het boek er uitzag. Rijken kozen voor leren kaften met bladgoud en wapenschild. Soms zat er zelfs een slot op. Ook vandaag zijn er nog mensen die dat ambacht onder de knie hebben. Een boekbindster toont hoe boeken vroeger met de hand gebonden werden. Kom kijken hoe vaardig ze met naald, draad en een naaibank aan de slag gaat.

Wie? Voor iedereen
Waar? In het Printlab (beneden), te bereiken via de tuin
Wanneer? Zaterdag 27/8 doorlopend van 13:30 tot 16.30 uur

 

WISPER - Experimenteren met huis-, tuin- en keukengrafiek

grafiek foto: stad Oudenaarde

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar. Op 3 december landen ze in het Museum Plantin-Moretus voor de cursus "Drukken op een fotobeeld".

Tijdens het Cultuurweekend krijg je alvast een voorproefje. Verwacht je tijdens deze workshop aan een korte en speelse introductie met voldoende ruimte voor ontdekking en experiment. De insteek? Ook huis-, tuin- en keukengrafiek kan grootse resultaten opleveren! De omgeving van Plantin-Moretus biedt massa's inspiratie voor onze drukexperimenten.

Workshop
Wie?
Voor volwassenen vanaf 18 jaar
Waar? Start in het Printlab (boven), daarna trekken we het museum in
Wanneer? Zaterdag 27/8 van 14 tot 16 uur

Bekijk ook onze activiteiten op zondag en voor het hele weekend

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief