Overslaan en naar de inhoud gaan
lezen in de binnentuin van het museum foto: Victoriano Moreno

Zondag 28 augustus

Cultuurweekend 2022

Tijdens het Cultuurweekend (27-28 augustus) proef je in het Museum Plantin-Moretus van alles wat het museum het komende culturele jaar te bieden heeft.

Slow Reading Antwerpen - lezen in de binnentuin

lezen in de binnentuin van Museum Plantin-Moretus foto: Victoriano Moreno

Kom tijdens Cultuurweekend samen alleen traag lezen in het Museum Plantin-Moretus. De prachtige binnentuin van het museum is een oase van rust in de drukke stad. Het is dé perfecte leesplek om de zomer samen traag af te sluiten.

Beginnen doen we met een ontbijtje in het Printlab. Aansluitend volgt een drukdemonstratie waarbij je te weten komt hoe het er aan toe ging in de oude drukkerij Officina Plantiniana.
Daarna lees je samen met de andere deelnemers een uurtje in stilte in de wondermooie binnentuin van het museum. Nadien is er de mogelijkheid om het museum te bezoeken.

Door samen alleen traag te lezen verbindt de jonge organisatie Slow Reading Antwerpen mensen door middel van literatuur en maakt het hen warm voor een bewuste en tragere levensstijl.

Wie? Voor iedereen die graag leest of daar graag meer tijd voor zou willen maken. Je brengt je eigen literatuur mee. Dat kan een boek zijn, maar ook met een tijdschrift, strip, krant of luisterboek ben je welkom.
Waar? In de binnentuin of (bij slecht weer) in een museumzaal
Wanneer? Zondag 28/8 van 10:30 tot 12:30 uur
Kostprijs? 5 euro. Hierin is het ontbijt inbegrepen.
Inschrijven? Stuur een mail naar slowreadingantwerpen@gmail.com. Je ontvangt een antwoord met de betalingsdetails. Je inschrijving is pas definitief na betaling. De plaatsen zijn beperkt.

 

Foundation Veerle Rooms - Niet zomaar een lijn

workshop van Veerle Rooms Foundation foto: Veerle Rooms

De etstechniek is in de 16e eeuw ontstaan ​​als een nieuwe vorm van reproductiegrafiek. Belangrijke schilders als Van Dyck en Rembrandt waren echte meesters in het etsen. Foundation Veerle Rooms laat je dit weekend kennismaken met deze klassieke diepdruktechniek. Met een fijne etsnaald kras je een tekening in een plaatje. Je brengt inkt aan op de plaat en maakt daarvan vervolgens een afdruk op papier met de grote eeuwenoude drukpers.

De workshops gaan door op volgende momenten:

  • 13u30-14u
  • 14u30-15u
  • 15u30-16u

De smaak te pakken? Op 5 en 6 november organiseert Foundation Veerle Rooms i.s.m. het Museum Plantin-Moretus een reeks workshops in het Printlab.

Workshop
Wie?
Voor jongeren en volwassenen
Waar? In het Printlab (beneden), te bereiken via de binnentuin
Wanneer? Zondag 28/8 van 13:30 tot 16.30 uur

Bekijk ook onze activiteiten op zaterdag en voor het hele weekend

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief