Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Victoriano Moreno

Emma Verhulst

kunstenaar Papieren Stad

Vragen staat vrij, dacht zeefdrukker en kunstenaar Emma, en ze vroeg aan velen en knipte en plakte dat het een lieve lust was. Van Whatsappjes tot foto’s in een kleurrijke, persoonlijke huiskamersfeer.

Ik ben van hier, dus de stad ligt me na aan het hart. Maar ik koos er heel bewust voor om niet te putten uit mijn eigen beleveniswereld. Ik wilde de stad tonen door àndermans ogen. Ik ging aankloppen bij de organisatie Fameus, die werkt met Antwerpenaren uit verschillende culturele achtergronden en vroeg hen om me info door te sturen over hun binnen-en buitenruimte en wat ‘thuis’ voor hen betekende.  Zij maakten dus mee dit werk, samen met mij.

De enorme openheid waarmee ze dingen deelden over hun persoonlijke ruimte, maakte dat het werk meteen een soort huiskamersfeer meekreeg. Flarden van Whatsapp-gesprekken in verschillende talen en foto’s van binnenruimtes, met heel veel kleur werden gecombineerd in gezeefdrukte werken. Er zit dan ook een zekere schoonheid in die alledaagsheid. De witte vlakken zijn dan weer gebaseerd op een agenda, die het gefragmenteerde benadrukken. Antwerpen is voor mij echt een dynamische stad met diverse bewoners, je mag je verwachten aan kleurrijke en chaotische collagetekeningen, uitgevoerd in de zeefdruktechniek.

Wie is Emma Verhulst?

Met een Master Illustratie van Sint-Lucas op zak, deed Emma (26) heel wat ervaring op tijdens haar buitenlandse stages en residenties. Haar manier van werken focust zich op knip- en plaktechnieken, al dan niet met beelden die associaties oproepen. Denk: maximumformaat, veel kleurgebruik en met oog voor de dagelijkse banaliteit.

www.instagram.com/emma.verhulst

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief