Overslaan en naar de inhoud gaan

De ziel van de meester

Antwerpse tekeningen van Rubens tot Panamarenko

Elf gastcuratoren stelden deze tentoonstelling samen. Modeontwerper Dries Van Noten, galeriehouder Adriaan Raemdonck, conservator Stefaan Hautekeete ... Ze brachten allemaal tekeningen samen van oude meesters en van meesters met hedendaags werk. Ze legden verrassende thematische verbanden of zagen verwantschap in stijl, compositie of lijnvoering door de eeuwen heen.

15.09.2012 – 16.12.2012

Elf gastcuratoren stelden deze tentoonstelling samen. Ze brachten tekeningen samen van oude meesters met hedendaags werk, legden verrassende thematische verbanden of zagen verwantschap in stijl, compositie of lijnvoering door de eeuwen heen.

Persoonlijke en gevarieerde selectie

Selectie Buurtbewoners en vrijwilligers met een hart voor het museum kozen hun lievelingswerken. Modeontwerper Dries Van Noten, illustratrice Kaatje Vermeire, galeriehouder Adriaan Raemdonck en illustrator-cartoonist Benoît selecteerden vanuit hun tekenervaring. De specialisten Ger Luijten, professor Katlijne Vander Stighelen en conservator Stefaan Hautekeete maakten een keuze met hun professioneel oog. De tentoonstelling groeide uit tot een boeiende tocht langs eilandjes van persoonlijke smaken en voorkeuren.

Tekeningen zijn zeer gevoelig voor licht, daarom worden ze zelden tentoongesteld. ‘De Ziel van de Meester’ was dan ook een unieke gelegenheid om de mooiste tekeningen uit de verborgen collectie van het Prentenkabinet te bewonderen.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief