Overslaan en naar de inhoud gaan
Beeld uit het atelier van Philip Aguirre y Otegui

Philip Aguirre y Otegui | L'invitation au voyage

Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werk en tekeningen aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

vrijdag 28 oktober 2022 tot zondag 29 januari 2023 van 10:00 tot 17:00

Veelzijdig kunstenaar Philip Aguirre heeft de voorbije 40 jaar een rijk oeuvre opgebouwd in diverse kunstdisciplines. De focus op tekenen vormt de start van zijn denkproces, maar technieken zoals etsen en houtsneden komen ook vaak aan bod in zijn werk. Verschillende tekeningen en sculpturen in de expo zijn aan elkaar gelinkt, je ziet er zo het creatieproces in. De expo nodigt je uit om rond te dwalen in een soort kunstenaarskabinet.

Maatschappelijk engagement en thema's rond watersnood en -overlast, immigratie en vluchtelingen lopen als leidraad door de expo. Ook het verhaal van Afrika krijgt zijn plaats. Museum Plantin-Moretus, dat sinds de prille 16de eeuw een plaats van creatie, diverse technieken en engagement is geweest, is dan ook de perfecte plek om het werk van de hedendaagse kunstenaar te ontdekken.

In de expo krijg je een mooi beeld van de veelzijdigheid van Philip Aguirre y Otegui: verschillende kunstdisciplines, grote thema's die doorheen zijn carrière aanwezig zijn en de plaats van zijn grafisch werk binnen zijn oeuvre.

Schenking aan het museum

Philip Aguirre wil graag een selectie grafisch werk en tekeningen uit zijn oeuvre schenken aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus: een waardevolle aanvulling voor de verzameling moderne prenten en tekeningen van het Prentenkabinet.

Expo van 28/10/2022 t/m 29/01/2023

Een interview met de kunstenaar

Tekeningen van Philip Aguirre y Otegui

Philip Aguirre y Otegui exposeert en schenkt grafisch werk

Vanaf eind oktober toont Philip Aguirre y Otegui zijn grafisch werk en tekeningen in het Museum Plantin-Moretus. We spraken hem toen hij volop bezig was een selectie te maken voor onze expo.

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief