Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.

Altijd wat te beleven. In het museum én online

bezoekers aan het raam van de leeszaal

Kalender

Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.

Het Museum Plantin-Moretus bij je thuis

Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.

wachtrij voor het museum

Met een groep naar het museum

Rondleidingen en groepsbezoeken zijn tijdelijk niet mogelijk.

Met de klas naar het museum

Actieve, speelse, leerzame rondleidingen ... Creatieve ateliers rond boeken en drukken... Activiteiten voor klein en groot. Ontdek ons scholenaanbod.

foto: Ans Brys

Kinderen en families in het museum

Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga met een opdrachtenboekje op weg door het museum. Voor elk wat wils.

Net gemist

Op reis met Plantin. Onderweg in de 16de eeuw.

Focus-expo

Voorjaar en zomer 2021 gaan we met Plantin op reis. Plantin reisde veel, maar niet voor zijn plezier. Business first. We gaan op zakenreis naar Leiden, Parijs en Frankfurt.

In de sporen van Plantin

EXPO Afstudeerwerken Book/Type design
    dinsdag 16 augustus 2022 tot zondag 25 september 2022 van 10:00 tot 17:00

De afgelopen twee jaar volgden 29 studenten/ontwerpers van over de hele wereld de Expert class Type design van het Plantin Instituut voor Typografie. In deze expo maak je kennis met het afstudeerwerk van 19 van deze studenten.

Huis vol creatief talent

Dubbelexpo Impressed by Plantin & Papieren Stad

Op haar hoogdagen krioelde het in de drukkerij van productief creatief talent. Onze bijzondere collecties blijven ook vandaag inspireren. Het Museum Plantin-Moretus engageerde in 2020 verschillende kunstenaars om nieuw werk te creëren geïnspireerd op de collectie en de actualiteit. Ontdek hun creaties tijdens deze dubbelexpo.

Tijdelijke tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen van het Museum belichten telkens andere thema’s. Specifieke aspecten van het huis, de familie Plantin-Moretus, de productie van de Officina Plantiniana, ... U komt er telkens meer over te weten.

Online tentoonstellingen

Tentoonstellingen belichten een specifiek aspect van de collectie. Hieronder vindt u een overzicht van de online expo's.

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief