Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelplezier en creatips voor thuis

Met onze gratis printables

Laat de collectie van het museum je inspiratiebron zijn om thuis leuke DIY-namiddagen en spelletjes-avonden te beleven. Ontdek hier onze gratis wenskaarten, creatips en gezelschapsspel om thuis te printen.

Kleuren en spelen

Het prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen,... een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien. Of speel jij liever ons dodo-spel? 

Wenskaarten

Laat iemand weten dat je aan ze denkt met een leuke kaart, gebaseerd op onze collectie houtblokken.

Planners

Bekijk ook

Impressed by Plantin

collectie houtsneden online

Maar liefst 14.000 houtsneden telt de collectie van het Museum Plantin-Moretus. Stuk voor stuk staaltjes van echt vakmanschap, van meesterlijk in hout uitgesneden tekeningen. Je ontdekt ze hier in hoge resolutie. Om te bekijken, downloaden, inspireren en creëren. Be impressed!

Het Museum Plantin-Moretus bij je thuis

Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.

Een huis vol creatief talent

Creativiteit

Op haar hoogdagen krioelde het in de drukkerij van productief creatief talent. Grafisch vormgevers werkten er samen met lettergieters, drukkers, boekbinders, … en met de creatieve ondernemer Plantijn zelf natuurlijk! De bijzondere collecties blijven vandaag inspireren. Daarom stimuleert het Museum Plantin-Moretus co-creatie en elke vorm van creativiteit. Binnen haar muren, en ook thuis.

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief