Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Wim Hadermann

De Drukfiets

we komen naar jouw school

Ontvang een drukker op jouw school en druk zoals in de tijd van Christoffel Plantijn! Elke dinsdag en donderdag houdt De Drukfiets tijdens de middagpauze halt op de speelplaats van een andere school.

Met De Drukfiets komt een ervaren drukker tijdens de middagpauze naar school. Op de pers van deze mobiele drukkerij drukken de leerlingen een affiche. Ze kiezen een drukvorm, krijgen zelf een inktrol in handen om de letters in te inkten en rollen de pers over de drukvorm en het papier. Zo maken ze al doende kennis met oude druktechnieken.

Per middagpauze kunnen zo’n 50 à 100 affiches gedrukt worden. Leerlingen die de kans niet krijgen om zelf een affiche te drukken, krijgen iets kleins in de plaats.

 

Praktisch

wie?

Voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs

waar?

De Drukfiets trekt naar de scholen in Antwerpen en haar districten (Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk)

Tot aan de herfstvakantie kan de fiets buiten op de speelplaats staan. Tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie moeten jullie binnen een plaatsje voorzien (tenzij het weer het buiten nog toelaat). Na de krokusvakantie kan de fiets weer buiten staan.

wanneer?

De Drukfiets bezoekt elke dinsdag en donderdag tijdens de middagpauze één school. Een middagpauze kan 1 tot 2 uur duren.

prijs?

  • 1u middagpauze: €80
  • 1,5u middagpauze: €115
  • 2u middagpauze: €150

De prijzen zijn inclusief BTW. Je ontvangt de factuur na afloop van de activiteit.

reserveren?

Stuur een mail naar elisabeth.hendrikx@antwerpen.be en hello@superdruk.be met volgende informatie:

  • Naam en adres school
  • Mailadres en gsm-nummer contactpersoon
  • Doelgroep van de activiteit
  • Minstens drie mogelijke data waarop jullie de drukker kunnen ontvangen

We contacteren je vervolgens om concreet af te spreken over de datum.

Reserveren kan tot 3 weken op voorhand (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen).

 

belangrijk!

  • INGANG: De Drukfiets moet op de speelplaats geraken via een poort of doorgang van minstens 90 cm breed, idealiter zonder (grote) drempels.
  • LOCATIE OP DE SPEELPLAATS: De drukker staat bij voorkeur tegen een muur, zodat kinderen niet achter de drukfiets door kunnen lopen. Wanneer het regent moeten drukker en drukfiets droog kunnen staan. Voorzie dus de mogelijkheid om de fiets onder een afdak te plaatsen.
  • BEGELEIDING: De school voorziet twee leerkrachten om mee te begeleiden (orde houden, schorten aangeven, ...). Een half uur voor de start van de middagpauze wacht iemand de drukker op om hem/haar naar de speelplaats te begeleiden en alles klaar te zetten.

omkadering?

Na inschrijving ontvang je materiaal om jouw leerlingen inhoudelijk voor te bereiden op de komst van de drukker. Ook voor de naverwerking geven we enkele tips en tricks mee.

nog vragen of speciale wensen?

Neem contact met ons op via balie_museum_plantin-moretus@antwerpen.be of 03 221 14 51.

Ga naar

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief