Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Sigrid Spinnox

Word Schenker

Steun met een gift, schenking of nalatenschap

Iedere gift, iedere schenking - hoe klein ook - is meer dan welkom! Geef aan Museum Plantin-Moretus en word mecenas!

Uw gift, schenking of nalatenschap maakt een belangrijk verschil voor Museum Plantin-Moretus. Het maakt de bewaring, de restauratie, het onderzoek, de aankoop en de presentatie van waardevolle stukken - waarvoor het museumbudget ontoereikend is - mogelijk.

Als u iets geeft aan Museum Plantin-Moretus blijft u iets betekenen. Via uw schenking wordt u een deel van het Museum Plantin-Moretusverhaal.

Doe een gift

Ons fonds is opgericht in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Met uw steun ondersteunt u nieuwe aankopen en restauraties van de collectie van het Museum Plantin-Moretus. Uw bijdrage garandeert mee onze toekomst. Iedere gift, klein of groot, is meer dan welkom.

U kan Museum Plantin-Moretus steunen met een financiële gift. Dat kan online of via overschrijving op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met BIC BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met als gestructureerde mededeling +++018/1000/00340+++. Wilt u uw steun liever over een jaar spreiden? Dan is ook een maandelijkse opdracht op hetzelfde rekeningnummer mogelijk. 

Schenkt u 500 euro dan wordt u een Zilveren Mecenas. Gouden Mecenassen geven 1.500 euro voor twee personen. We bieden u verschillende voordelen:

  • Dankzij onze samenwerking met de Koning Boudewijnstichting ontvangt u een fiscaal attest waardoor 45% van uw bijdrage in mindering wordt gebracht van de door u te betalen belastingen.
  • U wordt regelmatig geïnformeerd over de aankopen en restauraties die de drie begunstigde instellingen dankzij uw steun konden realiseren.
  • U wordt op de hoogte gehouden van de evenementen en tentoonstellingen die de drie begunstigde instellingen organiseren.

Wenst u in ruil voor uw steun meer in return te krijgen? Overweeg dan om sponsor te worden.

Schenk een object

Bent u in het bezit van een object, documentatiemateriaal of archief dat waardevol kan zijn voor de collectie van Museum Plantin-Moretus of het Prentenkabinet? Wilt u dit aan het museum aanbieden? Dan kunt u contact met ons openemen via museum.plantin.moretus@antwerpen.be of op het nummer 03 221 14 50.

Bezorg bij voorkeur meteen een foto en een korte omschrijving van het voorwerp. De conservators van het museum bekijken dan graag of het object voldoet aan de criteria. Wettelijke en internationale richtlijnen bepalen mee wat wel en niet kan opgenomen worden.

Neem ons op in uw testament

U kunt het museum opnemen in uw testament en ons zo een legaat nalaten. Dat kost je vandaag niets, maar is later extreem waardevol voor het museum. U laat zo ook een eeuwige herinnering na.

Interessant is ook de techniek van het duo-legaat: u laat een bedrag of roerend of onroerend goed na aan uw wettelijke erfgenaam en een andere som of goed aan een (erf)goed doel. Het erfgoeddoel betaalt dan zowel de eigen successierechten als deze van uw wettelijke erfgenaam; Zo houdt uw wettelijke erfgenaam er netto meer aan over.

Op www.testament.be leest u meer over (duo)legaten en ook uw notaris vertelt er graag meer over.

Neem contact op met museum.plantin.moretus@antwerpen.be of iris.kockelbergh@antwerpen.be (directeur Museum Plantin-Moretus)

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief