Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Plantin-Moretus valt twee keer in de prijzen

Museum Plantin-Moretus wordt internationaal gelauwerd met twee maal zilver.

08.06.2017

Museums + Heritage Award

Op 17 mei vond de uitreiking van The International Award van Museums + Heritage plaats. Iris Kockelbergh, directeur van het Museum Plantin-Moretus nam in London de eervolle erkenning, zeg maar zilver, van deze prestigieuze internationale museumprijs in ontvangst.

Het museum is trots dat ze internationaal gehonoreerd wordt voor de inspanningen die het museum en de stad Antwerpen de voorbije jaren leverden. Het vernieuwd museumconcept, het nieuwe depot en de nieuwe leeszaal wordt door de professionele vakjury gesmaakt en erkend als een innovatief kwaliteitsvol project.

European Design Awards

Een onafhankelijke jury bestaande uit drukkers, uitgevers, journalisten en academici evalueert elk jaar de beste voorbeelden uit ‘communication design’ in Europa.

Kastaar, het Antwerps analoog drukkerscollectief van de grafische ontwerpers An Eisendrath en Stoffel Van den Bergh, en het Museum Plantin-Moretus vielen in de prijzen voor hun samenwerking naar aanleiding van de heropening van het museum. Kastaar behaalde Zilver in de de categorie Miscellaneous Printed. Ze werden gehonoreerd voor hun creatieve insteken waarmee ze sympathie voor het drukkersvak opwekten in Antwerpen.

Kastaar kreeg gedurende zes maanden het residentschap in de museumshop met de opdracht een merchandisinglijn uit te tekenen die beantwoordt aan het DNA van het museum. Ze haalden hun inspiratie uit de rijke collectie 16de eeuwse letters en houtblokken, interpreteerden de collectie, creëerden en drukten nieuwe producten, postkaarten, coasters, zaadzakjes, een eeuwigdurende kalender ...

Bij het brede publiek werden ze vooral bekend door de drukfietsen die ze in opdracht van Museum Plantin-Moretus ontwikkelden en waarmee ze op promotour trokken naar aanleiding van de heropening van het museum.

Eerder werd de samenwerking tussen Museum Plantin-Moretus en Kastaar al bekroond met de eerste Museum Shop award, een prijs toegekend door de Vlaamse museumsector, een initatief van FARO en ICOM-Vlaanderen.

 

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief