Overslaan en naar de inhoud gaan

Zotterikskes

Zot zijn doet geen zeer, integendeel. In ’Zotterikskes’ tonen kinderen van 6 tot 12 jaar hun grootste, soms zotste, talenten. Zes tot zeven weken lang werken ze op woensdagnamiddag aan een artistiek project. Het resultaat tonen ze op een plechtig toonmoment. Het Museum Plantin-Moretus is mede-initiatiefnemer.

Het idee ontstond in 2015, in het kader van de ‘Brede School’: een lokale samenwerking tussen scholen en andere organisaties om de leef- en leeromgeving van de leerlingen te vergroten. In de Sint-Andrieswijk sloegen het Museum Plantin-Moretus en Cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries (CoSTA) de handen in elkaar om het aanwezige artistieke talent aan te wakkeren in de wijkscholen. 

 

Twee keer per jaar

Twee keer per jaar krijgen kinderen uit verschillende wijkscholen een reeks workshops aangeboden. Op school, maar ook in de verschillende culturele instellingen. Naast het Museum Plantin-Moretus doen onder andere ook MOMU, Het Paleis, Buurtsport, en Vzw De Proefkonijnen mee. Animatoren uit de jeugdwerking zorgen mee voor de begeleiding van de kinderen. 

 

Voor het grote publiek

Elk kind krijgt tijdens de eerste workshop een concreet doel, waaraan hij of zij een aantal weken werkt en plezier beleeft. Een begeleider helpt elke deelnemer om zijn eigen project te realiseren. De laatste bijeenkomst is een bijzondere: dan zijn de ouders en het grote publiek uitgenodigd. Ze kunnen samen bewonderen waar de jonge kunstenaars de voorbije periode aan hebben gewerkt. 

 

Interesse?

Interesse in een gelijkaardige samenwerking met het Museum Plantin-Moretus? Stuur een mailtje naar Odette Peterink, publiekswerker: odette.peterink@antwerpen.be.   

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief