Overslaan en naar de inhoud gaan
vrijwilligers Hubert en Hanne foto: Cédric Raskin

Word vrijwilliger en druk zoals Plantijn

Onze enthousiaste vrijwilligers delen de passie van Plantijn. Regelmatig demonstreren ze in de historische drukkerij de vernuftige druktechnieken van vroeger. Ze tonen de pracht van het ambacht aan elke bezoeker. Word ook vrijwilliger en druk met ons mee!

vrijwilliger Hanne

Hanne: "Ik leerde drukken in het museum"

Vrijwilliger in de kijker

Hanne (29 jaar) werkt vandaag een jaar als vrijwilliger in het museum. Eerst hielp ze bij de registratie van het hedendaags archief van Hendrik Vervliet, daarna schakelde ze over naar drukdemo's.

vrijwilliger Hubert

Hubert: "Heel mijn leven drukker"

Vrijwilliger in de kijker

Toen hij 10 jaar was, bezocht Hubert (nu 67) het Museum Plantin-Moretus voor het eerst. Vol verwondering stond hij te kijken naar al die oude drukpersen. Wat moet het heerlijk zijn daarmee te werken, dacht hij. Toen hij met pensioen ging, kwam zijn droom uit. Hubert geeft elke week drukdemonstraties als vrijwilliger in het museum.

vrijwilliger Olesya

Olesya: "Het mooiste museum van heel de stad"

Vrijwilliger in de kijker

Nog vóór je het museumbezoek begint, voel je het enthousiasme van onze vrijwilligers al. Naast drukkers zijn er namelijk nog een heleboel andere vrijwilligers aan de slag in het museum. Zoals Olesya (37 jaar) die je elke vrijdag met een grote glimlach verwelkomt als gastvrouw.

Word vrijwilliger in het museum

Zou je ook graag aan het werk gaan in het beroemde atelier van Plantijn? Teksten zetten met loden letters van eeuwen geleden. Aan de zwengel draaien van een authentieke drukpers. En verwonderde bezoekers inwijden in de magische wereld van de boekdrukkunst?

Word vrijwilliger in het museum! Wij geven je alle nodige opleidingen, en jij deelt onze eeuwenoude passie met de bezoekers.

Sluit je aan bij ons vrijwilligersteam en stap mee in de voetsporen van de grote drukker Plantijn.

 

Ja, ik word graag vrijwilliger

Museum Plantin-Moretus

Unesco werelderfgoed

Slogan icons

Meld je aan voor de nieuwsbrief