Het originele woonhuis en atelier van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus biedt u een unieke historische ervaring. Het is dan ook Unesco-werelderfgoed. De geschiedenis van boek, drukkunst en ondernemingszin klinkt door in het krakend eikenhout. Hier vindt u de oudste drukpersen ter wereld, en nog veel meer ...
In september 2016 heropende het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Een succesverhaal. Ondertussen hebben we al heel wat mooie awards, nominaties en vermeldingen in onze prijzenkast staan.
Van lood tot pixel – Druk(r)evoluties in België verbindt vijf drukkerijmusea in België. Elk museum werpt een unieke blik op aspecten van het Belgische drukkersverleden.
Ontdek de collecties van het Museum Plantin-Moretus online: museumcollectie, oude drukken en handschriften, prenten en tekeningen en archieven. En nieuw: 14.000 houtsneden in hoge resolutie.
Ontdek de magie van het museum. In paleis en drukkerij. In kamer en atelier. In letter en typografie. In de mooiste boeken.
Beleef hoe, lang vóór onze digitale tijd, woord en beeld al wereldwijd werden verspreid.
Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.
De familie Plantin – Moretus liet vele sporen na in de stad Antwerpen en de districten. Verschillende straten kregen de naam van telgen van het geslacht Moretus.
Het Museum Plantin-Moretus is het eerste museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het originele woonhuis en drukkerij van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus in hartje Antwerpen.
Christoffel Plantin bepaalde dat de Officina Plantiniana overging naar de meest competente kandidaat. De Moretussen kregen de leiding. Ze werkten elf generaties lang met kennis van zaken. Net als de medewerkers van het museum vandaag. Zij zorgen met trots voor het huis en de collectie. Maak kennis met hen en kijk even mee achter de schermen.
Een aantal van onze vrijwilligers aan het woord over hun bijdrage in boek- en papierrestauratie en bij het prentenkabinet. En over hoe ze samen een centimeters dik 16de-eeuws boek vertaalde naar modern Nederlands.